NAGYBETŰS ÉLETRE SZABVA: szakmai támogatás kamaszkortól a felnőtté válásig

PARTNERSZERVEZETEK

Caritas Szabadka        
Szabadkai Egyházmegye Caritasa
Cím: Zmaj Jovin 20.
24000 Szabadka
Szerbia
Telefon/fax: +381-24-559-139
Email: caritas@tippnet.rs
Web: www.caritas-su.org.rs

 

 

Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete
24000 Szabadka
Sonja Marinković u. 26.
Tel./fax: +381 (0) 24 557-596
E-mail: empe@mts.rs

 

 

Gyulafehérvári Caritas
Szociális Ágazat
RO-540053 Marosvásárhely
Rózsák tere 61. szám       
Tel./Fax: +40-265-250.191
e-mail: office.ms@caritas-ab.ro

 

 

Pro Educatione Egyesület
RO–530203 Miercurea Ciuc
str. Szék nr. 147
Tel.: +40-266-372.126
Fax +40-266-372.145
Mobil: +40-722-388.651
office@proeducatione.ro

 

Bejelentkezés

Tanulmányutak - Beszámolók

  4. TANULMÁNYÚT egyéb helyszínei

  A tanulmányút második napján Berettyóújfalura majd Toldra az Igazgyöngy Alapítvány és Alapfokú Művészetoktatási Intézménybe látogattunk, ahol bemutatásra kerül a tehetséggondozás és személyiségfejlesztés, különös tekintettel a hátrányos helyzetű gyerekekre. Berettyóújfaluban az Igazgyöngy Alapítvány esélyteremtő modelljével ismerkedtünk meg, Told helységben az Alapítvány gyakorlati munkaterületeit láthattuk: tanodai felzárkóztatás és fejlesztés, művészetre való nevelés, praktikus munkák végzése.

  4. TANULMÁNYÚT helyszínei

  A 4. tanulmányút célja az ifjúsági szakemberek megismertetése olyan sikeresen működő szervezetekkel és azok munkamódszereivel ahol bemutatják hátrányos helyzetű diákok felzárkóztatására alkalmazott módszereket. Az ifjúsági szakembereknek a helyszínen lehetőségük nyílt találkozni a helyi fejlesztőkkel és a tanulókkal. Végső cél a megszerzett ismeretek, tapasztalatok továbbadása, alkalmazása hátrányos helyzetű fiatalokkal foglalkozóknak, vagy érdekeiket képviselőknek.

  3. TANULMÁNYÚT utolsó helyszíne

  A 3. tanulmányút utolsó napján szakmai programon vettünk részt a  Civil Közösségek Házában. Bemutatásra kerültek  működő kezdeményezések mint a Pécs Bike Maffia, havi közösségi főzések, a Pécsi Közösségi Alapítvány működése, a  Mosolymanó Egyesület lakótelepi kezdeményezései, Civil Közösségek Háza és a házat működtető Nevelők Háza Egyesület, a Pécsi Tudományegyetemmel való közös együttműködés.

  3. TANULMÁNYÚT helyszíne

  A 3, tanulmányút első napján a fenékpusztai Madármegfigyelő állomáson gyakorlatban is megtapasztalhattuk  az önkéntes tevékenységet- a résztvevők maguk is társadalmilag hasznos önkéntes munkát végeztek a madár befogadók és környékük gaztalanításával. Az állomáson nagyszámú látogató fordul meg, akik elköteleződnek a szervezet tevékenysége, a természetvédelem iránt, maguk is bekapcsolódnak az önkéntes munkaakciókba, illetve iskolások szervezetten, vagy egyéni érdeklődésből vállalnak ott önkéntes munkát.

  2. TANULMÁNYÚT helyszínei

  A 2. tanulmányút célja sikeresen megvalósított nemzetközi projektek tanulmányozása volt hazai és külföldi önkéntes munkavégzés területén, ezek mélységeiben való megismerése különös tekintettel a külföldi tapasztalatok beépítésére a fiatalok hazai érvényesülésének segítésébe.

  A tanulmányút első napján a nyíregyházai Mustárház Ifjúsági és tanácsadó Iroda  szervezetet látogattuk meg, ahol megismerhettük  a szervezet tevékenységét, hangsúllyal az  önkéntességen, az önkéntesek    bevonásán, az önkéntesség mint érték  terjesztésén a fiatalok körében az országban és külföldön.

  1. TANULMÁNYÚT helyszínei

  Országos szintű ifjúsági szolgáltatások hatásai címmel szervezett tanulmányút szegedi színhelyei

  a Dr.Farkasinszky Terézia Ifjúsági Drogcentrum, és a szegedi Ágota Alapítvány voltak. Utóbbi látogatása során megismerkedtünk a Csanádi Egyházmegye-Szent  Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató tevékenységével is.  A Szegeden eltöltöltött tanulmányút célja az ifjúság-, és a gyermekvédelem különböző formáinak megismerése és tanulmányozása volt, hangsúllyal a gyermekvédelem gyermekközpontúvá való válásán  és a drogprevención.

  X

  logo