NAGYBETŰS ÉLETRE SZABVA: szakmai támogatás kamaszkortól a felnőtté válásig

PARTNERSZERVEZETEK

Caritas Szabadka        
Szabadkai Egyházmegye Caritasa
Cím: Zmaj Jovin 20.
24000 Szabadka
Szerbia
Telefon/fax: +381-24-559-139
Email: caritas@tippnet.rs
Web: www.caritas-su.org.rs

 

 

Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete
24000 Szabadka
Sonja Marinković u. 26.
Tel./fax: +381 (0) 24 557-596
E-mail: empe@mts.rs

 

 

Gyulafehérvári Caritas
Szociális Ágazat
RO-540053 Marosvásárhely
Rózsák tere 61. szám       
Tel./Fax: +40-265-250.191
e-mail: office.ms@caritas-ab.ro

 

 

Pro Educatione Egyesület
RO–530203 Miercurea Ciuc
str. Szék nr. 147
Tel.: +40-266-372.126
Fax +40-266-372.145
Mobil: +40-722-388.651
office@proeducatione.ro

 

Bejelentkezés

Hírek

  Önismeret minden korosztálynak!

  Önismeretet sok esetben nehézségek árán, kihívások megugrásával, főként tapasztalati úton lehetséges szerezni. Személyiségünk folyamatos fejlesztése, illetve a mindennapok során minket érő tapasztalatok feldolgozása nagyban hozzájárul egy érett, stabil mentális állapot eléréséhez. De a fejlődés sosem áll meg!

  Esélyt a családanyáknak!

  Az EFOP-1.2.9-17-es „Nők a családban és a munkahelyen” elnevezésű projekt keretén belül Magyarország területén 71 településen létesítettek a nyertes pályázó szervezetek Család és KarrierPONT-okat (röviden: CSAK Pontokat), melyek teljes mértékben a hátrányos helyzetű, illetve kisgyermeket nevelő, a munkaerő-piacra visszatérni kívánó nők igényeit igyekszenek kielégíteni.

  Önkéntes segítők más országokból?

  Külföldi önkéntesek fogadását az Európai Szolidaritási Testület (European Solidarity Corps, ESC) teszi lehetővé, civil szervezetek számára. A külföldről érkező fiatalok 18-30 év közötti fiatalok, akik szervezetüknél egy adott projektre jelentkeznek, majd a kiválasztásukat követően 2-12 hónap közötti időszakban megkezdik a tevékenységüket.

  Lakásétterem az elfogadásért – ismerd meg a cigány konyhát

  A roma nők is szívesen ügyködnek a konyhában, és nagyon jól főznek. Maga a táplálás pedig a szeretet kifejezésének egyik eszköze.

  A pécsi Színes Gyöngyök Egyesület lakásétterme, a Kóstolda célja, hogy egy olyan találkozási pont jöhessen létre, ahol a nem cigány lakosság megismerheti a cigány lakosság szokásait, értékeit és nem utolsó sorban az ételeit. Ez egy olyan projekt romák részvételével, ami kölcsönös bizalmat és elfogadást eszközöl, valamint erősíti ezen csoport hitelességét a pécsi lakosság körében.

  Az identitás fontossága – Somogyi Tímea szociológus gondolatai

  Roma édesanyja révén Somogyi Tímea maga is érintett abban, hogy mit gondolnak az emberek a cigányságról, és hogy mit gondol a cigányság saját magáról.

  Tímea nagyon korán, 15 évesen szülte első gyermekét, ma pedig már hétszeres anya. Húszévnyi főállású anyaság után érettségizett le, majd tanárai javaslatára a Pécsi Tudományegyetem szociológia szakára jelentkezett.

  Oldalak

  X

  logo