NAGYBETŰS ÉLETRE SZABVA: szakmai támogatás kamaszkortól a felnőtté válásig

 

A Talentum Alapítvány az Önkéntesség Támogatásáért 2018. január 1-én indította el legújabb programját, a „NAGYBETŰS ÉLETRE SZABVA: szakmai támogatás kamaszkortól a felnőtté válásig” (EFOP - 5.2.2.-17-2017-00027) című projektet. A nemzetközi projekt a Széchenyi terv 2020 támogatások keretében valósul meg 100%-ban európai uniós vissza nem térítendő támogatással. Összköltsége: 49.782.984 Ft.

A „NAGYBETŰS ÉLETRE SZABVA: szakmai támogatás kamaszkortól a felnőtté válásig” című projekt szakterülete az ifjúságfejlesztés. Azon civil szervezetek, nonprofit és állami intézmények munkatársait, önkénteseit vonjuk be, akik helyi szinten különféle szolgáltatásokat nyújtanak a fiataloknak. A szakemberek kompetencia fejlesztésével munkavállalási nehézségek leküzdésére, hátrányos helyzetű fiatalok integrációjára, családi életforma szemlélet kialakítására és a fiatalok társadalmi kohéziójának serkentésére törekszünk.

Hazai és határontúli szervezetek szakembereit vonjuk be a projekt eseményeibe mint: workshopok, tanulmányutak, adatgyűjtés, disszeminációs tréningek és kutatás- akik nyitottak arra, hogy a fiatalok problémáit komplexen tárgyalják, figyelembe vegyék ennek az összetett életkornak a sajátosságait és tapasztalataik alapján képesek legyenek arra, hogy javaslataikat megfelelő formában eljuttassák a szakpolitikai döntéshozókhoz.

A program megvalósításában együttműködő határontúli partnerszervezetek az erdélyi Gyulafehérvári Caritas és az Institutio Pro Educationem Transilvaniensis Egyesület, Vajdaságból a Caritas Szabadka és az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete. A partnerszervezetek közötti jógyakorlatok megosztása és bevezetése további közös projektek generálását eredményezi és hosszú távú hatással bír a társadalom javára.

A projekt Magyarországon kerül megvalósításra, befejezésének napja 2019. dec.31.

 

Kapcsolat:

Cím: 6725 Szeged, Földmíves u. 19

Telefon: +36 20/339-4626

Weboldal: http://ifjusagi-szakember.talentumonkentes.hu

E-mail: kozpont@talentumonkentes.hu

 

 

 

Feliratkozás Talentum RSS csatornájára
X

logo